Liszt fesztivál Schillingsfürstben
2017.07.08

2017. július 8.- 15. között kerül megrendezésre Schillingsfürstben az 1. Liszt fesztivál, a budapesti Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont közreműködésével. A rendezvény folytatása a 2016 szeptemberében szervezett "Liszt Múzeumok találkozója" programnak, amelyre múzeumunkban került sor raidingi, schillingsfürsti, weimari és budapesti emlékházak munkatársainak részvételével. A schillingsfürsti Liszt-fesztivál műsorfüzetében a tavalyi találkozó folytatásaként hivatkoznak az idei programsorozatra.

Az együttműködésnek köszönhetően bemutatásra kerül a Liszt Múzeum 2014-ben készített időszaki kiállításának, a Képzőművészek Liszt életében című tárlatnak a tabló változata a Ludwig-Doerfler-Galerie-ben, melyet Peternák Anna, a kiállítás kurátora mutat be. A Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont képviseletében Liszt Magyarországhoz kapcsolódó tevékenységeiről Domokos Zsuzsanna, a múzeum igazgatója tart előadást. A múzeumot továbbá Avar Katalin és Spischak Dávid képviselik, akik a tablókiállítás összeállításában és fordításában közreműködtek.
A fesztivál egyben mesterkurzus is, melyen Leslie Howard zongoraművész és Liszt-kutató zenetörténész néhány kiváló fiatal versenygyőztes zongoristának tart nyilvánosan látogatható továbbképzést. A fesztivál részletes programja megtalálható a Schloss Schillingsfürst honlapján!

A plakátkiállítás létrejöttét a Peter Horvath Stiftung támogatta.