Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Giczi Balázs és Zsilka Alan

2020. október 2. 19.30-21.30

Nagyterem

Orgona a központban

Giczi Balázs és Zsilka Alan A Zeneakadémia saját szervezésű programja

MűsorváltozásSzereplőváltozás

Franck: C-dúr fantázia, op. 16
Koloss: Partita No. 4 – Változatok egy Halmos dallamra
Widor: 7. (a-moll) orgonaszimfónia, op. 42/3 – 1. Moderato, 3. Andante, 6. Finale. Allegro vivace
Giczi Balázs (orgona)

SZÜNET

J.S.Bach: e-moll prelúdium és fúga, BWV 548
Franck: Három darab – 2. Cantabile
Reubke: c-moll orgonaszonáta („94. zsoltár”)
Zsilka Alan (orgona)
Giczi Balázs alapdiplomáját Győrben szerezte Ruppert Istvánnál, majd a Zeneakadémián folytatta tanulmányait, ahol Fassang László tanítványaként idén diplomázott. Részt vett több nemzetközi mesterkurzuson, több neves orgonán volt már lehetősége játszani, többek között a párizsi Notre Dame-ban, a St. Sulpice-ben és a Lyoni Szalézi Szent Ferenc templomban. Koncertezett Ungváron, Budapesten, Győrben, Pannonhalmán, Tihanyban. Amellett, hogy a győri bencés templom orgonistája, a Collegium Musicum Jaurinense bencés fiúkórus és a fertőszéplaki Pannonischer Singkreis Szent Cecília kórus orgonakísérői feladatait is ellátja. Zsilka Alan Fassang László, majd Szabó Balázs növendéke volt a Zeneakadémián és szintén ebben az évben szerezte meg mesterdiplomáját. 2014 óta gyakori résztvevője és díjazottja nemzetközi versenyeknek: a Szegedi Nemzetközi Orgonista Találkozón arany minősítést, a Timorgelfest Nemzetközi Orgonaversenyen 2. helyezést és Bach különdíjat kapott. 2017-ben Felvidéki Orgonahangversenyek címmel hangversenysorozatot indított Kubík Tamással, amelyet azóta is megrendeznek a felvidéki magyarság kultúrájának és identitástudatának megőrzése érdekében, emellett koncertezett már Észak-Írországban, Franciaországban, Erdélyben, Kárpátalján és Magyarországon. Jelenleg a Dunakeszi–Alagi Szent Imre Plébániatemplom orgonistája.

Tájékoztatjuk Közönségünket, hogy az „Orgona a központban 2020 ősz” bérlet október 2-i koncertjének fellépője és műsora változott. Az Angliában élő David Titterington orgonaművész a bizonytalan utazási körülményekre tekintettel lemondta a részvételt, a hangversenyen két fiatal tehetség, Giczi Balázs és Zsilka Alan játékát hallhatják nézőink. A megváltott jegyek- és bérletek érvényesek.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 800, 2 300, 2 900 Ft