Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészeti Együtteseinek évadzáró hangversenye

2024. június 20. 19.30-22.00

Nagyterem

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészeti Együtteseinek évadzáró hangversenye

Brahms: Német requiem, op. 45

Kolonits Klára (szoprán), Kovács István (basszus)
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara (hangképző: Lakó Levente, koncertmester: Trejer István)
Vezényel: Kovács László

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara nem hivatásos együttes, tagságát jelenlegi és egykori egyetemi hallgatók, valamint oktatók alkotják. Művészeti vezetője Kovács László karmester, Liszt-díjas, kiváló művész. Az együttes repertoárján egyaránt szerepelnek barokk, klasszikus, romantikus és kortárs művek, a cappella kórusművek, oratóriumok, versenyművek, szimfóniák, mindemellett szívesen kalandozik a könnyűzene és a komolyzene határterületeire is. Az ELTE zenei együttesei több alkalommal közreműködtek a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Tiszazugi Zenei Fesztiválon, rendszeres fellépői a Tihanyi Bencés Apátság koncertsorozatának. Az Egyetemi Koncertzenekar évről évre hangversenyeket adott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és Rolla Jánossal közösen a Mester és Tanítványa elnevezésű esteken. A Bartók Béla Énekkart a közelmúltban a Müpában is hallhatta a közönség, ahol Eötvös Péter vezényletével Ives grandiózus művében, a 4. szimfóniában énekeltek a Concerto Budapest hangversenyén. A teljes együttes a Zeneakadémia Nagytermében az elmúlt évek során Rossini Stabat Materét, Verdi Requiemjét, Mendelssohn Éliás című oratóriumát, Orff Carmina Buranáját, a kortárs magyar szerzőktől választva pedig Kovács Zoltán Credo című művét adta elő nagy sikerrel, teltházas közönség előtt.

Rendező:

Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészeti Együttesei

Jegyár:

4 000, 6 000, 8 000, 11 000 Ft

Hasonló események:

2024. 05. 6
18:00
Kamarahangversenyek 2023/2024 tavasz

Kiss Péter tanítványai

Házimuzsika a Zeneakadémián

XXIII. terem

Ingyenes