Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
World Civic Orchestra

2024. június 30. 19.30-22.00

Nagyterem

World Civic Orchestra

Vajda Gergely: Rough and Ready – Amerikai nyitány szabadtérre
Rahmanyinov: 2. (c-moll) zongoraverseny, op. 18

SZÜNET

Franck: d-moll szimfónia

World Civic Orchestra
Vezényel: Vincent Koh és Tomo Matsuo

A World Civic Orchestra 2010-ben alakult New Yorkban, és a Carnegie Hallban tartott nyitóelőadása óta évente ad koncerteket. A zenekar 400 regisztrált tagot számlál, akik több mint 20 országot képviselnek, egy-egy koncerten pedig 70-100 tag vesz részt. A New York-i Lincoln Center, illetve a Kaufmann Music Center, a Tajpeji Nemzeti Színház és a prágai Rudolfinum Dvořák terme után az együttes most Budapestre érkezik, hogy a Zeneakadémián játszhasson a magyar közönség előtt. Az este folyamán ketten is irányítják majd a muzsikusokat. Vincent Koh Japánban született koreai szülők gyermekeként. Japánban kezdett hegedülni, majd zenei tanulmányait az USA-ban folytatta. Karmesterséget a prágai konzervatóriumban tanult, ahol nemrégiben debütált európai dirigensként a Prágai Virtuózokkal. Tomo Matsuo a World Civic Orchestra dirigálása mellett a New York-i Orvosok Zenekara és a 92nd Street Y Zenekar zenei igazgatója. Hatévesen kezdett zenével foglalkozni, majd tanulmányait a Juilliard és a Yale Egyetemeken végezte.

Rendező:

Contact Travel Service Kft

Jegyár:

A koncertre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az alábbi e-mail címen lehet jelentkezni: regisztracio.koncert@gmail.com

Hasonló események:

2024. 05. 6
18:00
Kamarahangversenyek 2023/2024 tavasz

Kiss Péter tanítványai

Házimuzsika a Zeneakadémián

XXIII. terem

Ingyenes