
2 September 2025, 14.00-17.00
Solti Hall
Bartók World Competition - Piano / Preliminary 3
Presented by Liszt Academy
Twenty-one competitors will take part in the preliminary round, each playing for a maximum of 20 minutes. The program must include a piece by Bartók and one by Scarlatti, as well as an etude of the competitor's choice. The international jury will select 12 competitors to proceed to the semi-final.
The performers and their programs in the third preliminary round are as follows:
Myuka Urano [21]
Liszt: Transzcendens etűdök // Études d’exécution transcendante » 10. Allegro agitato molto
D. Scarlatti: d-moll szonáta // Keyboard Sonata in D minor, K. 141
Bartók: Szabadban // Out of Doors, BB 89 » 1. Síppal, dobbal // With Drums and Pipes, 3. Musettes, 4. Az éjszaka zenéje // The Night’s Music, 5. Hajsza // The Chase
Tomáš Vrána [22]
D. Scarlatti: f-moll szonáta // Keyboard Sonata in F minor, K. 519
Liszt: Transzcendens etűdök // Études d’exécution transcendante » 11. Harmonies du soir
Bartók: Etűdök // Three Studies, BB 81, op. 18
Yuetong Wang [23]
D. Scarlatti: d-moll szonáta // Keyboard Sonata in D minor, K. 417
Bartók: Szvit // Suite, BB 70, op. 14
Liszt: Transzcendens etűdök // Études d’exécution transcendante » 10. Allegro agitato molto
INTERMISSION
Woojung Yoon [25]
D. Scarlatti: d-moll szonáta // Keyboard Sonata in D minor, K. 1
Liszt: Transzcendens etűdök // Études d’exécution transcendante » 10. Allegro agitato molto
Bartók: Három burleszk // Three Burlesques, BB 55, op. 8c
Davide Conte [1]
D. Scarlatti: F-dúr szonáta // Keyboard Sonata in F major, K. 82
Bartók: Négy zongoradarab // Four Piano Pieces, BB 27 » 4. Scherzo
Liszt: Transzcendens etűdök // Études d’exécution transcendante » 8. Wilde Jagd
Forgó Benjámin [2]
D. Scarlatti: A-dúr szonáta // Keyboard Sonata in A major, K. 24
Liszt: Transzcendens etűdök // Études d’exécution transcendante » 8. Wilde Jagd
Bartók: Szvit // Suite, BB 70, op. 14
Presented by
Liszt Academy Concert Centre
Tickets:
Admission is free, subject to availability of seats.