A Liszt Múzeum és Kutatóközpont is része egy új európai múzeumi hálózatnak

2022. április 20.

Április 3-án a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont képviseletében Cselényi Máté, a Kutatóközpont munkatársa részt vett a Réseau des Maisons et des Musées de Musiciens d’Europe (Európai Zenészek Házainak és Múzeumainak Hálózata) elnevezésű projekt rendezvényén és az azzal egybekötött ünnepélyes aláíráson.

Április 3-án, dr. Domokos Zsuzsanna igazgatónő felkérésére a Liszt Múzeum és Kutatóközpont képviseletében Cselényi Máté, a Kutatóközpont munkatársa, a Kodály Múzeum vezetőjével, Sebestyén Theodórával részt vett a Párizs mellett található Bougivalban a Réseau des Maisons et des Musées de Musiciens d’Europe (Európai Zenészek Házainak és Múzeumainak Hálózata) elnevezésű projekt rendezvényén és az azzal egybekötött ünnepélyes aláíráson.

Jorge Chaminé, a Centre Européen de Musique (Európai Zenei Központ) alapítója, elnöke és a program kezdeményezője kiemelte, hogy különösen örül neki, hogy ennek az európai összefogásnak a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont is része, hiszen Liszt Ferenc szellemisége és európaisága kiválóan szimbolizálja a program célját. Bízunk benne, hogy a rövid-, és hosszútávú célokat kitűző hálózat valóban gyümölcsöző együttműködéseket, kiállításokat és konferenciákat eredményez.