A rajzpályázat díjátadása

2017. április 26.

Sikeresen zárult a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és a Tóth Aladár Zeneiskola közös rendezésű, zenei témájú rajzpályázata. A 21 budapesti iskolából beérkezett közel 250 rajz közül a szakmai zsűri (Peternák Anna, Liszt Múzeum munkatársa, festőművész, Szlávik Dóra, Liszt Múzeum munkatársa, a verseny főszervezője, Győri Anna rajztanár, Mátyási Péter, képzőművész) 62 alkotást kiemelt díjazásban részesített.

A koncerttel egybekötött ünnepélyes díjátadóra 2017. április 26-án 4 órakor került sor a Tóth Aladár Zeneiskola koncerttermében. Az ünnepségen három zeneiskolás tanuló lépett fel: Kelemen Gáspár, Nagy Sarolta és Gellért Dorka. Magyar Margit, a Zeneiskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és örömét fejezte ki a Liszt Múzeummal történő együttműködéshez, és Domokos Zsuzsanna, a Liszt Múzeum igazgatója is megköszönte a Zeneiskola munkatársainak szakmai segítségét.

A díjátadón bronz, ezüst és arany minősítésű, valamint különdíjas pályaművek tulajdonosai, tehát a verseny kiemelt helyezettjei oklevelet, emléklapot és ajándékokat kaptak. Aki valamilyen okból mégsem tudott részt venni az ünnepségen, a Liszt Múzeumban bármikor átveheti a díját.

Az eredményhirdetést lezárásaként az iskola kórusa Gede Éva tanárnő vezényletével elénekelte „A zene az kell…” című Dés László dalt, mely egyébként a verseny egyik mottója is volt. A jó hangulatú díjátadó végén a gyerekek, szülők és érdeklődők megtekintették a Zeneiskola második emeletén látható kiállítást, mely 2017. június 15-ig látogatható.