Fotókiállítás

2022. március 26.

Február 24. és március 24. között volt látogatható a Római Magyar Akadémián a L’occhio su Liszt című fotókiállítás, amelyen az albanói Liszt Fesztivál képeit állították ki.

A kiállítás az Associazione Amici della Musica Cesare De Santis Festival Liszt Albano [Zenebarátok Cesare De Santis Egyesülete Liszt Fesztivál Albano] és a Római Magyar Akadémia évek óta tartó szoros együttműködését példázza. A kreatív módon bemutatott dokumentumfotók a Liszt Fesztivál pillanatait mutatják be, amelyet ma Olaszország legrangosabb és leghosszabb életű fesztiváljaként tartanak számon.

A felvételek a zenei előadás érzelemmel teli pillanatairól mesélnek: élet a színfalak mögött, a zenészek kommunikatív gesztusai, a pillanat, amikor a közönség elmerül az élményben. A felvételek csendjükben is megragadják a pillanatoknak az erejét, amelyek a zene köré szerveződő intenzív társadalmi élet részévé váltak.

Az esemény során levetítették Maurizio D’Alessandro és Francesco Russomanno „Liszt Albanóban és a fesztivál” című videóját.

A nagy közönséget vonzó kiállítást Dr. Kudar Gábor, az RMA igazgatója, Dr. Komlóssy Gyöngyi, az RMA tudományos és kulturális titkára és Maurizio D’Alessandro, az albanói Liszt Fesztivál művészeti vezetője nyitották meg.