Hamburger Klára könyvbemutatója

2011. január 5.

A Balassi Kiadó valamit a Liszt Ferenc Emlékmúzeum meghívja Önt Hamburger Klára "Liszt Ferenc zenéje" című könyvének bemutatójára, január 25-én, 17 órától az Emlékmúzeum kamaratermébe.

 

A szerző Liszt Ferenc műveit egyenként bemutató Kalauza 1986-ban, a zeneszerző halálának centenáriumán jelent meg. Azóta igen sokat haladt a Liszt-kutatás. Bár a legfontosabb, a megbízható Műjegyzék még mindig hiányzik, fontos források, analitikus munkák, disszertációk, tanulmányok jelentek meg, itthon csakúgy, mint több európai országban és az Egyesült Államokban. Számos kötettel gazdagodott az Új Magyar Liszt-kiadás, kritikai kiadásban megjelent írásainak, leveleinek jó része, CD-n kapható valamennyi zongoraműve és a népszerű kompozíciókon kívül több, kevéssé ismert alkotása.

2011-et, a magát magyarnak valló, európai szellemiségű és egyetemes jelentőségű mester születésének bicentenáriumát az UNESCO Liszt-évnek nyilvánította, s ezt számos hangversennyel, megemlékezéssel, kiadvánnyal ünneplik meg világszerte.

Erre az alkalomra készült Hamburger Klára Liszt-Kalauzának új, a legfrissebb tudományos eredményeket is feldolgozó, az ismertetett Liszt-művek sorát újabbakkal kiegészítő, ezúttal kottapéldákkal gazdagon illusztrált változata.