KÖNYVBEMUTATÓ ÁPRILIS 18-ÁN A RÉGI ZENEAKADÉMIÁN

2024. április 5.

2024. április 18-án 17 órakor rendezzük meg a ,,Liszt és magyar kortársainak kapcsolata Magyarország művelődéstörténetének tükrében" című kötet bemutatóját, melyre várunk szeretettel minden érdeklődőt. 

A könyv tanulmányai a Liszt Ferenc Kutatóközpont által a Régi Zeneakadémián rendezett 2021-es konferencia anyagából készültek. A konferenciakötet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpontja és a HUN-REN BTK Zenetudományi Intézet munkatársainak együttműködésével jött létre.

Az eseményen köszöntőt mond Dr. Kutnyánszky Csaba, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese, a kerekasztal-beszélgetésben Domokos Zsuzsanna, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont igazgatója és Kim Katalin, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézetének igazgatóhelyettese, a Magyar Zenetörténeti Osztály vezetője Tóth Endre zenetörténész moderálása mellett vesz részt. Zongorán közreműködik Fülei Balázs, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszékének vezetője, a bemutatón Liszt Két csárdás és Csárdás macabre című művei hangzanak el. 

 

A belépés díjtalan a terem befogadóképességének határáig, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.