Korhű ruhák, játékfüzet és csődob - múzeumpedagógiai újdonságok a Liszt Múzeumban

2024. február 29.

A VI. kerület Terézváros Önkormányzatának civil pályázatának segítségével bővült a múzeumpedagógiai foglalkozásokhoz használt játék- és eszköztárunk. 

A VI. kerület Terézváros Önkormányzatának 2023-as civil pályázatán nyert összegből újabb korhű ruhákat és tárgyakat tudunk bemutatni az érdeklődőknek: férfi zsebórával, színházi táskákkal, cigarettatárcával, sétapálcával bővítettük az eszköztárunkat, valamint egy 19. századi, korhű kislány ruhát illetve egy hozzá tartozó kalapot is vásároltunk. Foglalkozásainkon a korhű tárgyakkal és ruhákkal interaktív módon tudnak a gyerekek (és felnőttek) közelebb kerülni Liszt korához. A pályázaton elnyert összegből az apróbb tárgyak és a nagyméretű, abroncsos ruhák megfelelő tárolására egy komód és egy ruhaállvány is került a múzeumpedagógiai szobába.

Zenei foglalkozással, a Boomwhackers-szel is bővült a kínálatunk. Az üreges csövekből álló játékot könnyű megszólaltatni, így kisebbeknél  ritmushangszerként funkcionál, míg a nagyok komolyabb zenei műveket is megtanulhatnak rajtuk. A zenei képességek mellett a csapatmunkára való hajlandóságot és a koncentrációt is fejleszti az eszköz. 

Ezen kívül hamarosan nyomtatásra kerül az a foglalkoztatófüzet, amely két korosztály számára, magyar és angol nyelven nyújt játékos betekintést a Múzeum és a zene világába. Segítségükkel a gyerekek hatékonyabban elmélyíthetik a már megszerzett tudásukat, vagy éppen felkelti érdeklődésüket a Múzeum tárgyai iránt. A füzettel a szülőknek is szeretnénk segítséget nyújtani, hogy nyugodtan végig tudják nézni a Liszt Múzeum kiállítását úgy, hogy a gyermekeknek is a korosztályuknak megfelelő elfoglaltságot kínálunk.

 

Köszönjük a támogatást a VI. kerület Terézváros Önkormányzatának!