KÖZEL 600 LÁTOGATÓT FOGADTUNK A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN

2024. június 24.

Eseménydúsan telt az év egyik legizgalmasabb kulturális programja, a Múzeumok Éjszakája 2024. június 22-én.

Június 22-én 16 órától éjfélig fogadtuk a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján. A népszerű programot évről évre a legnépszerűbb fővárosi és vidéki múzeumok részvételével rendezik meg, az eseményen pedig immár 15 éve vesz részt az intézményünk. Az este során idén közel 600-an vettek részt a különböző programjainkon. 

Az érdeklődők 16 órától megtekinthették az állandó- és időszaki kiállításunkat, miközben fél 5-től a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Képzőjének fiatal zongorista növendékei léptek fel Liszt, Chopin, Schubert, Bartók és Csajkovszkij műveivel, este 6 órától Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Devich Gergely csellóművész és Balogh Ádám zongoraművész adott elő Mozart- és Dvorák-triókat, 8-tól a Mendelssohn Kamarazenekar névadójuk mellett Arenszkij, Holst és Bantock szerzeményeiből játszott műveket, 10 órától pedig a Zeneakadémia Ének Tanszékének hallgatói léptek színpadra áriákkal és dalokkal, többek között Monteverdi, Bach, Händel, Mozart és Brahms kompozícióiból válogatva. A koncertek között 19 és 21 órakor interaktív tárlatvezetések folytak korabeli ruhákba öltözött munkatársaink vezetésével. 

A gyermekeknek szánt programokon 16 órától 20 óráig vehettek részt a látogatók, a legkisebbeknek hangszerkóstolót, zenés-játékos foglalkozást tartottunk, míg a nagyobbak a korabeli ruhákat és 19. századi tárgyakat próbálgathatták.

 

Képes beszámolónkat a múzeum Facebook-oldalán láthatják.