Különleges programokkal csatlakozik a Liszt Múzeum a Múzeumok Éjszakájához

2024. június 19.

Idén is részt vesz a Múzeumok éjszakáján a Liszt Múzeum: június 22-én délután 16 órától jelmezes tárlatvezetéssel, koncertekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket.

A Múzeum állandó és időszaki kiállítását 16 óra és éjfél között lehet megtekinteni a rendezvény részeként, 19 és 21 órakor korhű ruhába öltözött munkatársaink mutatják be a Liszt Ferenc egykori lakásában található legérdekesebb tárgyakat, bútorokat, képeket és hangszereket.

A gyermekeket 16 és 20 óra között zenés-játékos múzeumpedagógiai foglalkozások várják, a koncertek pedig egészen késő estig követik egymást, előttük az erkélyről Kovács Tamás trombitafanfárja hívja a közönséget. Délután fél 5-től a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Képzőjének fiatal zongorista növendékei lépnek fel Liszt, Chopin, Schubert, Bartók és Csajkovszkij műveivel, este 6 órától Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Devich Gergely csellóművész és Balogh Ádám zongoraművész játszik Mozart- és Dvorák-triókat, 8-tól a Mendelssohn Kamarazenekar muzsikál névadójuk mellett Arenszkij, Holst és Bantock szerzeményeiből, 10 órától pedig a Zeneakadémia Ének Tanszékének hallgatói lépnek színpadra áriákkal és dalokkal, többek között Monteverdi, Bach, Händel, Mozart és Brahms kompozícióiból válogatva.

 

A részletes műsor ide kattintva érhető el, a rendezvénysorozatra érvényes karszalag pedig megvásárolható a Múzeum jegypénztárában vagy online, a jegymester.hu weboldalon, az intézmény ikonjára kattintva. Az érdeklődők a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpontban végzett munkánkat támogatják, ha a karszalagot így szerzik be.