MEGVÁSÁROLHATÓ A LISZT MÚZEUM LEGÚJABB KIADVÁNYA

2024. május 3.

A 2024 áprilisában megjelent ,,Liszt és magyar kortársainak kapcsolata Magyarország kultúrtörténetének tükrében" című kötet személyesen és a webshopon keresztül is elérhetővé vált az érdeklődők számára.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fontos feladata közé tartozik a zeneszerző életművével kapcsolatos kutatás legfrissebb eredményeinek bemutatása. 2021. október 18-án és 19-én a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont kezdeményezésére és szervezésével, a Liszt Ünnep keretében konferenciát rendeztünk a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont, valamint a HUN-REN BTK Zenetudományi Intézet munkatársainak előadásaival. A konferencia elnevezéseként a ,,Liszt és magyar kortársainak kapcsolata Magyarország kultúrtörténetének tükrében" címet választottuk. A tudományos munkák elsősorban Liszt magyarországi kötődéseit, kapcsolatait, hazánk művelődéstörténetének fejlődésében játszott szerepét járták körbe. A most megjelent tanulmánykötet az előadások írásba foglalt változatait tartalmazza.

 

A könyv megvásárolható a Liszt Múzeum jegypénztáránál nyitvatartási időben, illetve online is az alábbi linken: 

https://webshop.zeneakademia.hu/Liszt-es-magyar-kortarsainak-kapcsolata-Magyarorsz

 

A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap és a Liszt Múzeum Alapítványom keresztül a Péter Horváth Stiftung támogatta.

 

A kötetet szerkesztették: Domokos Zsuzsanna, Cselényi Máté

Olvasószerkesztő: Csengery Kristóf

Tördelőszerkesztő: Szabó Ferenc

Felelős kiadó: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Nyomda: Argumentum Kiadó nyomdaüzeme 

Kiadás éve: 2024

Kiadás helye: Budapest