Mosonyi emléknap a Liszt Múzeumban

2015. október 3.

Október 3-án a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont Mosonyi Mihály emlékének tiszteleg. A 200 éve, 1815. szeptember másodikán született jeles zeneszerző és zenei publicista Liszt Ferenc egyik legkedvesebb magyarországi barátja volt.

A délelőtt 11 órakor kezdődő hangversenyen Mosonyi kamaraművei: triók, dalok, zongoraművek szólalnak meg Elek Szilvia, Kun Ágnes, Horváth Anikó és további közreműködők segítségével.

14 órakor tudományos ülésszakon vehetnek részt az érdeklődők, amelyen a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont munkatársai és néhány jeles Liszt- és Mosonyi-kutató vendég tart rövid előadást, felvillantva a sokoldalú zeneszerző tevékenységének egy-egy oldalát.

Az emléknap 19 órakor Kassai István és a Festetics vonósnégyes koncertjével zárul, amelynek műsorát Liszt és Mosonyi művekből állították össze az előadók.

A két hangverseny és a konferencia részletes műsora a Liszt Múzeum honlapján olvasható. A konferencia látogatása ingyenes, a hangversenyekre a múzeumban lehet jegyet igényelni. Kedves vendégeinket szeretettel várjuk.