Online is elérhető a Liszt Múzeum munkatársai által készített múzeumpedagógiai játék

2015. szeptember 3.

Örömmel értesítjük vendégeinket, hogy a Liszt Múzeum munkatársai által készített interaktív múzeumpedagógiai játék (melynek neve Château d’Amour, vagyis a Szerelem Kastélya) már a múzeum honlapjáról is elérhető, közvetlenül a főoldalról, a bal oldali menüsávból (a Virtuális túra alatt).

 

A játék eddig a múzeum érintőképernyős gépén volt csak kipróbálható, de most már online is játszhat vele bárki, korosztálytól függetlenül. Témájában és címében a Liszt Ferenc Emlékmúzeum jelenlegi időszaki kiállításához (A Don Sanche-tól a Via Crucisig - Liszt Ferenc európai útja Párizstól Budapestig) kapcsolódik, mely Liszt Ferenc egyetlen befejezett operáját (Don Sanche ou le château d'amour – Don Sanche avagy a szerelem kastélya) mutatja be elsőként. A játékosok varázskastélyban segíthetnek eligazodni egy ifjú lovagnak, akinek célja megtalálni a szép királylányt. Ehhez azonban minden teremben kérdésekre kell válaszolni, melyek Liszt Ferenchez, a múzeum gyűjteményéhez és főleg az újonnan nyílt időszaki kiállítás tematikájához kapcsolódnak. A múzeumi érintőképernyő felületén ujjal, a honlapról indított játékban pedig kurzorral bizonyos pontokat megérintve egyes tárgyak, élőlények mozogni kezdenek.

 

A játék elindítása:

1.    Először kattintson a múzeum főoldalának bal oldali menüsávjában megtalálható kastély ikonra vagy a Château d’Amour feliratra.

 

2.    Ezután egy kastély-rajz jelenik meg, amire ismét kattintani kell egyet.

 

3.    A következő képen látható kis lovag (=a játékos) a kurzor mozgatására leszáll a lováról és bemegy a kastélyba.

 

4.    A kastélyban egy ruhatáros páncél fogadja a lovagot – a kurzorral meg kell érinteni, ezzel mozgásba lendül, és közli a játékszabályokat.

 

5.    Ezek után már csak a játékszabályokat követve kell végigmenni a kastély termein, válaszolni a kérdésekre és közben kipróbálni az animált figurák mozgását.

 

Jó szórakozást kívánunk!

 

A Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont munkatársai