RAJZPÁLYÁZAT 2022

2022. november 7.

A Liszt Múzeum idén hatodjára hirdette meg budapesti általános iskolásoknak szóló rajzpályázatát. A jelentkezőknek megadott téma ezúttal a víz volt, az alkotásokat pedig olyan klasszikus zenei művek inspirációjára készíthették el a versenyzők, mint Debussy: A tenger, Liszt: Paolai Szent Ferenc a hullámokon jár, Mendelssohn: Hebridák-nyitány, vagy Ravel: Egy bárka az óceánon.

Idén két kategóriában indulhattak a gyerekek, a művészeti és nem művészeti iskolában tanulók külön csoportban versenyeztek. A közel 400 beérkezett pályaművet Leitner Levente szobrászművész, Szabó Ferenc grafikusművész és a Liszt Múzeum munkatársaiból álló bizottság értékelte. Az ünnepélyes díjátadóra idén is a Tóth Aladár Zeneiskolában került sor, ahol 2022. december 20-ig megtekinthetőek a díjazott alkotások is. Az ünnepség lebonyolításában a Tóth Aladár Zeneiskola tanárai voltak segítségünkre. A díjátadó fellépői a Tóth Aladár Zeneiskola növendékei voltak.
Az esemény megrendezéséhez és az értékes nyeremények összeállításához a Terézvárosi Önkormányzat biztosított anyagi hátteret a Liszt Múzeum Alapítványon keresztül, a kiállításhoz szükséges eszközöket az Eötvös10 ajánlotta fel. További partnereink: Liszt Ferenc Zeneműbolt, Libri, Pagony, Pöttyös, Csodák Palotája, Campona Kockapark, Múzeum Shop, Fiók Shop, Cat Café Budapest, Metal Art Gallery, VR Vidámpark, Zoo Café.
 
A beérkezett műveket mintegy virtuális kiállításként a Facebook-oldalunkon osztottuk meg.
 
A díjnyertes versenyzők névsorát a honlapunkon ide kattintva érhetik el.
 
 
Kiállított rajzok a Tóth Aladár Zeneiskola első emeleti folyosóján
 
 
 
 
 
 
 
 
A nyeremények között értékes rajzeszközök, könyvek, játékok mellett a Liszt Múzeum október 29-i matinékoncertjére is szerepelt
 
 
 
 
 
 
 
 
Köszönjük minden versenyzőnek, felkészítő tanárnak, szülőnek és együttműködő partnerünknek a közreműködést!