Tájékoztatás a múzeum újranyitásáról

2020. június 23.

Örömmel értesítjük kedves Látogatóinkat, hogy a veszélyhelyzet feloldásával a múzeum július 1-jétől a szokott nyitvatartási rend szerint ismét fogadja vendégeit.

A kormányrendeletekben foglalt járványügyi óvintézkedések értelmében azonban regisztrációs előjegyzési rendszert vezetünk be. Kérjük, hogy a tervezett látogatás előtt legalább egy héttel jelentkezzenek be az info [at] lisztmuseum [dot] hu email címen, megjelölve a látogatók számát, a napot és időpontot. Munkatársunk vissza fog jelezni, hogy milyen idősávban tudják meglátogatni a múzeumot.

Egyórás idősávokban egyszerre összesen 8 látogató tartózkodhat majd a kiállítótérben: 1-1 fő az előszobában és az ebédlőben, 3-3 fő pedig a háló-dolgozószobában és a szalonban. Mivel nincsenek erre alkalmas tágas fogadótereink, tisztelettel kérjük a létszámkereten felül érkező látogatókat, hogy ne tartózkodjanak az épületben a következő idősávig tartó várakozás ideje alatt! Maszk viselése és belépéskor a pénztárnál elhelyezett kézfertőtlenítő használata szigorúan kötelező.

A járványhelyzet következtében elmaradt matinékoncertekre szóló, a múzeum pénztárában vásárolt jegyek július 15-től december 31-ig válthatók vissza ugyanott, nyitvatartási időben.

Az újranyitással kapcsolatos friss információkról kérjük, látogatásuk megtervezése előtt tájékozódjanak weboldalunkon vagy Facebook-oldalunkon. A külföldről Magyarországra való beutazást érintő korlátozásokról itt kaphatnak eligazítást. Emellett javasoljuk a központi járványügyi intézkedések nyomon követését, hiszen ezek a múzeum működését is alapvetően befolyásolják. Szeretettel várjuk minden régi és új Látogatónkat, mindazokat, akik érdeklődnek Liszt Ferenc budapesti élete és zenéje iránt!