Tájékoztató a matinékoncertek ültetéséről

2011. március 1.

Tájékoztató a matinékoncertek ültetéséről

2011.03.01

Tisztelt Vendégeink!

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetősége intézkedéseket hozott a Régi Zeneakadémia koncerttermének használatával kapcsolatban, amelyek 2011. február 15-től érvénybe léptek. Ennek oka, hogy a szerencsétlen januári Nyugati-téri baleset után a hatóságok is szigorúan ellenőrzik, hogy a nyilvános helyekre csak a hivatalosan engedélyezett létszámban léphessenek be a nézők.

 

A termünk hivatalosan 132 főre van hitelesítve, ennyi szék van a nézőtéren. Pótszékek elhelyezése a jövőben tilos, és az oldalülések használata sem engedélyezett.

Arra kérjük tehát Önöket, hogy a jövőben időben gondoskodjanak jegyeikről, amelyeket két héttel előre is meg lehet vásárolni a múzeum pénztárában. A művészek legkésőbb a koncert előtti napon szíveskedjenek leadni azoknak a nevét, akik számára a tiszteletjegyeket biztosítani óhajtják.

A Zeneakadémia Baráti Körének tagjai közül az első 30 személynek akkor tudjuk biztosítani az ingyenes belépőt, ha az előző nap múzeumzárásig név szerint bejelentkeznek, és átvételkor minden esetben kérjük a tagsági kártya bemutatását!

Így a pénztárban dolgozó kollégák mindig tudni fogják, hogy a koncert előtt még hány szabad hely marad, és csak annyira adnak ki a helyszínen jegyet.

Aki 11 óráig nem foglalja el a helyét, annak nem tudunk helyet fenntartani.

Reméljük, hogy megértéssel fogadják ezeket az intézkedéseket, amelyek az Önök biztonságát és kényelmét szolgálják.